maanantai 1. joulukuuta 2014

Viipuri

Sunnuntaina kävimme mieheni kanssa Viipurissa ostoksilla. Kotoa lähtiessä ilma oli ihana ja aurinko paistoi. Mutta Viipuriin päästessä alkoi aurinko jo laskea ja ilma kylmetä. Olin toivonut saavani kaupungista muutamia kuvia valoisan aikaan mutta sehän ei nyt onnistunutkaan. Mielessä pyöri elokuinen Viipurin reissumme ja ajattelin että voisin kirjoittaa siitä.
Valitettavasti kuvavalikoima on hieman suppea sillä en nyt pääse käsiksi kun digipokkarilla otettuihin kuviin. Mukana oli myös järkkäri ja kaksi puhelinta joilla kuvia tuli napsittua.

Lähdettiin sunnuntaiaamuna Kotkasta bussilla ja oltiin maanantaina illansuussa takaisin eli kyseessä oli ihan pikkureissu. Jonkin verran ehdittiin nähdä paikkoja mutta paljon jäi asioita joita olisi halunnut nähdä lisääkin! Tuon elokuisen reissun jälkeen ollaan ajeltu ominemme jonkin verran paikkoihin ja kauppoihin tutustumassa muutaman tunnin pikareissuja.

Matka alkoi sillä että käytiin hakemassa Hotelli Viipurista oppaamme joka lähti näyttämään Monrepos'n puistoa meille. Puistosta kirjoittelen sitten enemmän kun on kuvia joita lisätä kirjoituksen joukkoon.

Mutta tässä muutamia digipokkarin kuvia:

Paikat jotka varmasti jokainen Viipurissa vieraillut tunnistaa


Pyöreä torni ja

Kauppahalli

Ensikäyntini Viipurissa oli keväällä 2002 ja seuraava reissu nyt yli 12 vuotta myöhemmin ei vastannut oikein "odotuksia". Tuolloin 2000-luvun alussa suuret joukot paikallisia parveili turistien ympärillä tuolla pyöreän tornin ja kauppahallin tietämillä. Milloin yrittivät kaupustella jotain ja milloin kerjätä. Välillä oli taskuvarkaat käyneet taskuilla ja muuta vastaavaa. Tätä puolta vähän jännitin tuonne Viipuriin mennessä. Mutta näiden varmaan likemmäs parinkymmenen elokuun alun jälkeen tehdyn reissun aikana meiltä ei ole viety mitään, pariin hassuun kerjäläiseen ollaan törmätty ja paikalliset ovat olleet kielimuurista huolimatta todella ystävällisiä!


Rakennuksissa oli todella paljon upeita yksityiskohtia.Kamerasta löytyi yllättävän paljon näitä kuvia joihin oli tallentunut rakennusten yksityiskohtia. Nämä kuvat ovat oikeastaan kaikki Prospekt Leninalta (ent. Torkkelinkatu) joka saattaisi olla jopa jonkinlainen Viipurin "pääkatu". Sen varresta löytyy oikeastaan kaikki ja kadun alkupäässä (kaupunkiin tultaessa) on kauppahalli. Vaikka kauppahallissa käyntiähän ei juurikaan kukaan suomalainen oikeastaan suosittele mutta sieltä olen ostanut tuliaiset kuten maatuskat ja korit. Lisäksi kauppahallista löytyy myös jonkin verran pellavaa. Muutamat pellavaliinat ollaan ostettu kauppahallista kun ei ole ollut aikaa varsinaisessa pellavakaupassa käyntiin.

Hienoja yksityiskohtia kaupungissa on muuallakin kuin pelkästään rakennuksissa, kuten esimerkiksi


kukkavadeissa (kuva Torkkelinpuiston aitatolpista)


ja roskapöntöissä!


TorkkelinpuistoTorkkelinpuisto on Prospekt Leninan oikealla puolella kauppahallilta lähdettäessä. Jos ollaan jätetty auto esimerkiksi Hotelli Viipurin eteen Leningradskiy Prospektille ja tarkoituksena on ollut kävellä kauppahallille niin ollaan kierretty monesti Torkkelinpuiston kautta. Puistossa liikkuu paljon koiranulkoiluttajia mutta koiranjätöksiin en ole törmännyt kertaakaan! Lisäksi puistossa on myös leikkipaikka lapsille ja kesäaikaan soittajia ja laulajiakin.


Ja eläinrakkaana piti vielä muutamat kissakuvatkin laittaa ;)
Ensimmäisen reissupäivän iltana (sunnuntai) näimme erään kerrostalon edustalla miehen joka oli käynyt ongella ja syötti ulkona kissoillensa kaloja. Pyysimme lupaa saada ottaa kissoista kuvia ja silittää niitä. Kielimuurista huolimatta ymmärsimme että kissat ovat emo Vasilisa ja sen kaksi pentua Dima ja Musha. Ihan tuli ikävä omia kolmea karvapalloa jotka olivat naapurissa hoidossa yhden yön :)

Ja matkaseuralaiseni Hotelli Viipurin liepeillä Leningradskiy ProspektillaTämmöinen pikkukatsaus Viipuriin.

Näillä näkymin ensi keväänä matkataan Pietariin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti