maanantai 8. elokuuta 2016

Paluu koulunpenkille

Elokuu on edennyt siihen pisteeseen että tänään oli syyslukukauden ensimmäinen koulupäivä. Koko päivä (8-16) kului kukkasidonnan parissa. Materiaalia oli mistä valita. Toki meitä tekijöitäkin oli seitsemän. Käytettävissä oli mm. punaisia ruusuja, vaaleanpunaista ja valkoista elegans neilikkaa, arabicumia (yksi mun ehdottomista lemppareista ❤),  puolisuurta kryssaa vaaleanpunaisena ja vihreänä, valkoista ja vihreää nappikryssaa, marjakuismaa, lännenhirssiä ja neilikkaa  vaaleanpunaisena ja vihreänä. Vihreissä oli käytettävissä salalin ja nahkalehden lisäksi peikonlehteä, araliaa ja apinanruohoa. Ulkoa haettiin vielä lisäksi mustikan varpuja, kanervaa, sananjalkaa jne.

Ruusuja


Ihanan hempeät elegansit


Arabicum


Puolisuurta krysanteemia 


Valkoista nappia


Vihreää nappia ja marjakuismaa 


Nahkalehteä 


Morsiusharsoa ja lännenhirssiä 


Aralian lehtiä 


No sitten ne aikaansaannokset... Ensin tehtiin asetelma ja siihen oksista pohja. Kokeiltiin tätä jo keväällä mutta ihan hyvästä toi kertaaminen toki on.


Valmis asetelma 


Käytin mm. neilikkaa vaaleanpunaisena ja vihreänä sekä valkoista elegansia, 
puolisuurta krysanteemia vihreänä ja vaaleanpunaisena 


ja arabicumia

ja vihreinä apinanruohoa ja jotain pihalta kerättyä kortetta. 

Kimppuakin pääsin sitomaan ekaa kertaa kolmeen kuukauteen. Työharjoittelussa viimeksi toukokuun alussa olen kimppuja tehnyt.

Taas puolisuurta kryssaa ja kun muut kukat oli käytetty niin jouduin ottamaan punaisia ruusuja. Välivihreinä mustikan varpuja ja  lisänä oli vielä morsiusharsoa. Vihreinä salalia ja jotain saniaista sekä nahkalehteä. Jotakin ehjää vihreää mun kimppu olisi kaivannut mutta pieneen kimppuun en viitsinyt enää peikonlehteä tai araliaa tunkea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti